Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës amortizator
amortizator:

amortizatór,-i m. sh. -ë(t) tek. pajisje për të zbutur goditjet a lëkundjet në makina, në aparate etj.