Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amoralitet
amoralitet:

amoralitét,-i m. sh. -e(t) libr. të qenët i pamoralshëm; veprim a sjellje e pamoralshme.

Të ngjashme:
imoralitet:

imoralitét,-i m. libr. të qenët imoral; vepër a sjellje imorale; pandershmëri.

anormalitet:

anormalitét,-i m. libr. të qenët jonormal; gjendje jonormale.

mortalitet:

mortalitét,-i m. libr. vdekshmëri.