Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amoniak
amoniak:

amoniák,-u m. kim. gaz pa ngjyrë e me erë të fortë, që del nga bashkimi i azotit me hidrogjenin; tretësirë ujore e këtij gazi.

Të ngjashme:
imonik:

imoník,-u m. sh. -ë(t) krahin. shalqi.

maniak:

maniák,-e mb., edhe si em., mjek. që vuan nga mania; / që ka një huq a ves: njeri maniak.