Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amnistoj
amnistoj:

amnist/ój kal., -óva, -úar drejt. ia fal a ia ul dikujt dënimin e dhënë nga gjyqi. / pës. amnistóhem.

Të ngjashme:
amnistim:

amnistím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes; amnisti.

amnisti:

amnistí,-a f. sh. -(të) drejt. falje ose ulje e dënimit të dhënë nga gjyqi: amnisti e përgjithshme.

asistoj:

asist/ój jokal., -óva, -úar libr. 1. jam i pranishëm: asistoj në mbledhje. 2. kal. ndihmoj me para, me mjete pune, me drejtim shkencor etj. një vend a një institucion. / pës. asistóhem.

çmistoj:

çmist/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar shpif: çmiston për të tjerët. / pës. çmistóhet v. III.