Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës amnisti
amnisti:

amnistí,-a f. sh. -(të) drejt. falje ose ulje e dënimit të dhënë nga gjyqi: amnisti e përgjithshme.

Të ngjashme:
amnistim:

amnistím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes; amnisti.

amnistoj:

amnist/ój kal., -óva, -úar drejt. ia fal a ia ul dikujt dënimin e dhënë nga gjyqi. / pës. amnistóhem.