Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amnezi
amnezi:

amnezí,-a f. mjek. dobësim i madh i kujtesës ose humbje e plotë e saj.

Të ngjashme:
anemi:

anemí,-a f. sh. -(të) 1. mjek. pagjakësi. 2. fig. mungesë e theksuar fuqie a gjallërie, dobësi.

mezi:

mezí ndajf. 1. me vështirësi, me zor; më në fund: mezi fliste; mezi mbahej në këmbë; mezi mbaroi (së foluri). 2. pothuajse hiç, fare pak: mezi dëgjohej. 3. me padurim: mezi e kam pritur këtë ditë.

famëzi:

famë/zí,-zézë mb. që ka famë shumë të keqe.

gunëzi:

gunë/zí,-zézë mb., edhe si em., me gunë të zezë; kund. gunëbardhë.

punëzi:

punë/zí,-zézë mb., edhe si em. 1. i mjerë, fatkeq, fatzi; kund. punëbardhë. 2. që nuk është i zoti për punë.