Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amin
amin:

amín pj. fet. përdoret në mbarim të lutjeve e të shërbesave, me kuptimin “ashtu qoftë!”.

Të ngjashme:
aman:

amán pasth. thjeshtligj. të lutem!

amon:

amón,-i m. kim. grup i përbërë nga azoti e hidrogjeni, që gjendet në shumë kripëra dhe përdoret në bujqësi etj.: nitrat amoni.

aman:

amán pj. përdoret për të përforcuar shprehjen e pakënaqësisë a të qesëndisë: aman, se s’e duroj dot!; aman, se na çudite!

abis:

abís,-i m. sh. -e(t) libr. humnerë.

acid:

acíd,-i m. sh. -e(t) kim. thartor: acid sulfurik.