Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amidon
amidon:

amidón,-i m. kim. lëndë organike, zakonisht në farat e drithërave, në patatet etj., që nxirret si niseshte.

Të ngjashme:
acidoj:

acid/ój kal., -óva, -úar kim. thartoj. / pës. acidóhet v. III.

kamion:

kamión,-i m. sh. -ë(t) automobil me karroceri të madhe, që shërben për të mbartur mallra etj.

afion:

afión,-i m. bised. 1. opium. 2. si mb. shumë i verdhë a i zbehtë: u bë afion (dikush).

amton:

amt/ón jokal. v. III, -ói, -úar bie në fund, fundërron; bie ngadalë, qëmton: amton vaji; amton bora.

avion:

avión,-i m. sh. -ë(t) aeroplan; udhëtim me avion.