Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës amfiteater
amfiteatër:

amfiteát/ër,-ri m. sh. -ro(t) ngrehinë e hapur për shfaqje publike në lashtësi, në trajtë gjysmërrethi e me shkallare; teatër a pjesë e teatrit në këtë trajtë: amfiteatri i Butrintit.