Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amfiteatër
amfiteatër:

amfiteát/ër,-ri m. sh. -ro(t) ngrehinë e hapur për shfaqje publike në lashtësi, në trajtë gjysmërrethi e me shkallare; teatër a pjesë e teatrit në këtë trajtë: amfiteatri i Butrintit.