Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ametoj
amëtoj:

amët/ój kal., -óva, -úar i jap një amëz.

Të ngjashme:
emetoj:

emet/ój kal., -óva, -úar libr. vë në qarkullim (kartëmonedha, pulla poste etj.). / pës. emetóhet v. III.

aceton:

acetón,-i m. kim. lëng pa ngjyrë e me erë të fortë, që përdoret për prodhimin e lëndëve shpërthyese, si tretës etj.

aderoj:

ader/ój jokal., -óva, -úar libr. bashkohem me një lëvizje politike, bëhem anëtar i një partie etj.

amator:

amatór,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., ai që është i dhënë me dashuri pas diçkaje: amator lulesh; / ai që merret me një sport, me art etj. pa e pasur mjeshtëri dhe pa përgatitje të veçantë: piktor amator; grupet amatore.

amendoj:

amend/ój kal., -óva, -úar drejt. i bëj një amendament një ligji, një vendimi etj. / pës. amendóhet v. III.