Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ambulant
ambulant:

ambulánt,-e mb. libr. lëvizës, shëtitës: mjek ambulant; tregtar ambulant.

Sinonime / Të përafërta:
lëvizës
shëtitës
Të ngjashme:
ambulancë:

ambulánc/ë,-a f. sh. -a(t) qendër shëndetësore për vizita mjekësore dhe për mjekime të shpejta.