Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës ambulancë
ambulancë:

ambulánc/ë,-a f. sh. -a(t) qendër shëndetësore për vizita mjekësore dhe për mjekime të shpejta.

Të ngjashme:
ambulant:

ambulánt,-e mb. libr. lëvizës, shëtitës: mjek ambulant; tregtar ambulant.