Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës ambicioz
ambicioz:

ambicióz,-e mb., edhe si em., libr. që ka ambicie: vajzë ambicioze.

Të ngjashme:
ambicie:

ambíci/e,-a f. sh. -e(t) dëshirë e fortë e këmbëngulje për të bërë a për të arritur diçka.