Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ambicie
ambicie:

ambíci/e,-a f. sh. -e(t) dëshirë e fortë e këmbëngulje për të bërë a për të arritur diçka.

Të ngjashme:
ambicioz:

ambicióz,-e mb., edhe si em., libr. që ka ambicie: vajzë ambicioze.