Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës ambalazhoj
ambalazhoj:

ambalazh/ój kal., -óva, -úar mbështjell me ambalazh. / pës. ambalazhóhet v. III.

Të ngjashme:
ambalazhim:

ambalazhím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

ambalazh:

ambalázh,-i m. sh. -e(t) mbështjellëse (prej letre, prej pëlhure etj.) e mallrave: kuti ambalazhi.