Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ambalazh
ambalazh:

ambalázh,-i m. sh. -e(t) mbështjellëse (prej letre, prej pëlhure etj.) e mallrave: kuti ambalazhi.

Të ngjashme:
ambalazhoj:

ambalazh/ój kal., -óva, -úar mbështjell me ambalazh. / pës. ambalazhóhet v. III.

ambalazhim:

ambalazhím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.