Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amazonë
amazonë:

amazón/ë,-a f. sh. -a(t) mit. grua luftëtare, që nuk martohej; / fig. poet. grua luftëtare, trimëreshë.

Sinonime / Të përafërta:
trimëreshë