Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës amalgame
amalgamë:

amalgám/ë,-a f. sh. -a(t) 1. kim. lidhje e zhivës me një metal tjetër; përzierje metalesh me zhivë: amalgamë kallaji. 2. fig. libr. përzierje gjërash të ndryshme: amalgamë idesh.