Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amti
amti:

amtí,-a f. 1. fundërri. 2. fig. amulli.

Sinonime / Të përafërta:
fundërri
amulli
Të ngjashme:
amëti:

amëtí,-a f. 1. llumi i një lëngu në fund të enës, llurbë: amëti vaji. 2. fig. amulli.

arti:

artí,-ri m. sh. -nj(të) bot. rrobull: artiri i kuq; artiri i bardhë.

imti:

imtí,-a f. sh. -(të) 1. bised. imtësi, hollësi: foli me imti. 2. fig. mendjemprehtësi, zgjuarsi: plak me imti.

amtim:

amtím,-i m. veprimi sipas foljes.

afri:

afrí,-a f. sh. -(të) 1. lidhje gjaku a familjare, farefisni; / përmb. farefis. 2. ngjashmëri e madhe: afri në mendime; afri gjuhësh (gjuh.).