Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës amëtoj
amëtoj:

amët/ój kal., -óva, -úar i jap një amëz.

Të ngjashme:
amator:

amatór,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., ai që është i dhënë me dashuri pas diçkaje: amator lulesh; / ai që merret me një sport, me art etj. pa e pasur mjeshtëri dhe pa përgatitje të veçantë: piktor amator; grupet amatore.

amshoj:

amsh/ój kal., -óva, -úar libr. përjetësoj.

aratoj:

arat/ój kal., -óva, -úar lëvroj tokën. / pës. aratóhet v. III.

emetoj:

emet/ój kal., -óva, -úar libr. vë në qarkullim (kartëmonedha, pulla poste etj.). / pës. emetóhet v. III.

imitoj:

imit/ój kal., -óva, -úar bëj diçka njëlloj siç e ka bërë një tjetër; e bëj diçka njëlloj me diçka tjetër; shkërbej: imiton prindërit (mësuesin); imitojnë lëkurën (mermerin). / pës. imitóhem.