Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aluminte
alumintë:

alumíntë (i, e) mb. që është prej alumini: tepsi e alumintë.

Të ngjashme:
alumin:

alumín,-i m. kim. metal i bardhë e i butë, që përdoret për tela, për enë etj. (simboli Al): pjatë (lugë) alumini.

albuminë:

albumín/ë,-a f. sh. -a(t) lëndë organike e përbërë, që gjendet në të bardhën e vezës, në serumin e gjakut etj. dhe është pjesa më e rëndësishme e ndërtimit të qenieve të gjalla.