Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës altruizem
altruizëm:

altruíz/ëm,-mi m. libr. dëshirë e gatishmëri për të ndihmuar të tjerët, edhe në dëm të vetes.