Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës altruizëm
altruizëm:

altruíz/ëm,-mi m. libr. dëshirë e gatishmëri për të ndihmuar të tjerët, edhe në dëm të vetes.