Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës alternative
alternativ:

alternatív,-e mb. që është alternativë e një zgjidhjeje: mendim alternativ; tekst alternativ.

alternativë:

alternatív/ë,-a f. sh. -a(t) secila nga dy mundësitë e kundërta a të ndryshme të një zgjidhjeje: s’ka alternativë tjetër.