Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës alpinizëm
alpinizëm:

alpiníz/ëm,-mi m. sport. sporti i ngjitjes në male.

Të ngjashme:
kalvinizëm:

kalviníz/ëm, -mi m. doktrinë fetare e protestanëve, që lindi në shekullin XVI dhe u përhap në Francë, në Angli etj.