Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës alpinistik
alpinistik:

alpinistík,-e mb. sport. që lidhet me alpinizmin, i alpinizmit; që shërben për alpinizëm: ngjitje alpinistike; kamp alpinistik; pajisje alpinistike.

Të ngjashme:
alpiniste:

alpiníst,-e, -ja f. sh. -e(t).

alpinist:

alpiníst,-i m. sh. -ë(t) sport. ai që merret me alpinizëm.