Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës allti
allti:

alltí,-a f. sh. -(të) vjet. gjashtare.

Sinonime / Të përafërta:
gjashtare
Të ngjashme:
allçi:

allçí,-a f. pluhur i bardhë gjipsi të pjekur, që ngurtësohet kur njomet me ujë dhe që përdoret në ndërtim, për skulptura etj.: zë plasat me allçi; e vë këmbën (e thyer) në allçi.

alibi:

alibí,-a f. sh. -(të) drejt. ndodhja e dikujt në një vend tjetër në çastin e krimit, si dëshmi e pafajësisë: ka alibi.

alla-:

alla- fjalëform. bised. pjesë e parë e fjalëve të prejardhura, me kuptimin “si…, ashtu si…; sipas…” (p.sh. allafrënga, allaturka etj.).

allah:

alláh,-u m. fet. Zoti (sipas besimit mysliman).

amëti:

amëtí,-a f. 1. llumi i një lëngu në fund të enës, llurbë: amëti vaji. 2. fig. amulli.