Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës alkoolmatës
alkoolmatës:

alkoolmátës,-i m. sh. -(it) vegël për të matur sasinë e alkoolit në një lëng.