Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës alkoolist
alkoolist:

alkoolíst,-i m. sh. -ë(t) ai që është i dhënë pas pijeve alkoolike, pijanec.

Sinonime / Të përafërta:
pijanec
Të ngjashme:
alkoolik:

alkoólik,-e mb. që lidhet me alkoolin, i alkoolit; që ka alkool: pije alkoolike.