Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës alkoolik
alkoolik:

alkoólik,-e mb. që lidhet me alkoolin, i alkoolit; që ka alkool: pije alkoolike.

Të ngjashme:
alkoolist:

alkoolíst,-i m. sh. -ë(t) ai që është i dhënë pas pijeve alkoolike, pijanec.

joalkoolik:

joalkoolík,-e mb. që nuk ka alkool: pije joalkoolike.

alkool:

alkoól,-i m. sh. -e(t) lëng pa ngjyrë, që avullon e ndizet shpejt dhe që nxirret nga lëngu i rrushit e i disa pemëve, nga drithërat etj.: alkool druri (melase); pastroj me alkool; / bised. pije alkoolike.