Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës alkimist
alkimist:

alkimíst,-i m. sh. -ë(t) ai që merrej me alkimi.

Të ngjashme:
alpinist:

alpiníst,-i m. sh. -ë(t) sport. ai që merret me alpinizëm.

arkivist:

arkivíst,-i m. sh. -ë(t) zyrt. ai që arkivon akte, dokumente etj.

alkimi:

alkimí,-a f. shkencë në mesjetë, që kërkonte të zbulonte “gurin filozofik” çudibërës, me të cilin do t’i shndërronte metalet e tjeraar e argjend, do të zgjaste jetën e njeriut a do ta përtërinte atë etj.

kimist:

kimíst,-i m. sh. -ë(t) specialist në kimi; mjeshtër i prodhimeve kimike.