Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës alivanos
alivanos:

alivanós kal., -a, -ur bised. e bëj t’i bjerë të fikët.

Të ngjashme:
alivanosem:

alivanósem vetv. më bie të fikët.

alivanosje:

alivanósj/e,-a f. veprimi dhe gjendja sipas foljeve; të fikët: kam një si alivanosje.

alivanosur:

alivanósur (i, e) mb. që është në gjendje të fikëti: jam i alivanosur.

alivan:

aliván,-i m. bised. të fikët.