Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës alivan
alivan:

aliván,-i m. bised. të fikët.

Të ngjashme:
alivanos:

alivanós kal., -a, -ur bised. e bëj t’i bjerë të fikët.

aliver:

alivér,-i m. anat. nanuq.

kalivaç:

kaliváç, -i m. sh. -ë(t) 1. disa kokrra peme të varura si bistak në një degë. 2. kalivare1.

arian:

arián,-i m. kryes. sh. -ë(t) hist. pjesëtar i popujve të lashtë, që flisnin në gjuhët indoevropiane.

divan:

diván,-i m. sh. -e(t) 1. kanape e veshur si kolltuk; shtrat i ngushtë anës murit të dhomës. 2. paradhomë, mesore; ballkon i mbuluar: doli në divan. 3. hist. këshilli i zyrtarëve më të lartë në oborrin e sulltanit të Turqisë, që kryente funksionet e qeverisë. 4. let. vjet. ode.