Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aliazh
aliazh:

aliázh,-i m. sh. -e(t) tek. lidhje metalike: aliazhe bakri.

Të ngjashme:
silazh:

silázh,-i m. sh. -e(t) bujq. ushqim për kafshët që përgatitet duke grirë bimët e duke i lënë të tharmëtohen në vende të mbuluara: silazh me kashtë misri; makina grirëse e silazhit.

allah:

alláh,-u m. fet. Zoti (sipas besimit mysliman).

plazh:

plazh,-i m. sh. -e(t) vend buzë detit, buzë liqenit etj., zakonisht me rërë, ku lahemi e bëjmë banja dielli; ranishtë: plazhi i Durrësit.