Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës algjerian
algjerian:

algjerián,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Algjerisë ose me prejardhje nga Algjeria.

algjerian:

algjerián,-e mb. që lidhet me algjerianët a me Algjerinë, i algjerianëve a i Algjerisë: populli algjerian.

Të ngjashme:
algjeriane:

algjerián,-e, -ja f. sh. -e(t).