Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës alet
alet:

alét,-i m. sh. -e(t) bised. vegël.

Sinonime / Të përafërta:
vegël
Të ngjashme:
adet:

adét,-i m. sh. -e(t) bised. zakon: bëj adetet.

ajet:

ajét,-i m. sh. -e(t) fet. varg i kuranit.

aleat:

aleát,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb. 1. anëtar i një aleance, besëlidhës: shtete (ushtri) aleate. 2. ai që lidhet e bashkëpunon me dikë dhe e përkrah gjallërisht atë.

alem:

além,-i m. rruzulli i Tokës, bota; njerëzia: alemi e polemi gjithë njerëzia.

atlet:

atlét,-i m. sh. -ë(t) sportist që merret me atletikë.