Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës alergologji
alergologji:

alergologjí,-a f. mjek. fushë studimi e mjekimi i alergjive.

Të ngjashme:
alergologjik:

alergologjí,-k, -ke mb. që lidhet me alergjinë, i alergjisë: spital alergologjik.

alergolog:

alergológ,-u m. sh. -ë(t) mjek. specialist në alergologji.