Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës alelujë
alelujë:

alelúj/ë,-a f. sh. -a(t) fet. 1. thirrje dhe këngë lavdëruese pas disa lutjeve në shërbesat e krishtera: këndon alelujën. 2. si pasth. thirrje pas lutjesh e shërbesash të tilla.