Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës albanologji
albanologji:

albanologjí,-a f. shkenca për historinë e shqiptarëve, për gjuhën shqipe, për letërsinë e kulturën shqiptare; tërësia e studimeve në këtë fushë.

Të ngjashme:
albanologjik:

albanologjí,-k, -ke mb. që lidhet me albanologjinë, i albanologjisë: studime albanologjike.

albanolog:

albanológ,-u m. sh. -ë(t) studiues në albanologji.