Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës albanolog
albanolog:

albanológ,-u m. sh. -ë(t) studiues në albanologji.

Të ngjashme:
albanologji:

albanologjí,-a f. shkenca për historinë e shqiptarëve, për gjuhën shqipe, për letërsinë e kulturën shqiptare; tërësia e studimeve në këtë fushë.