Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës albane
albanë:

albánë,-t m. sh. hist. fis ilir, që banonte në Shqipërinë e mesme.

Të ngjashme:
llabane:

llabán/e,-ia f. sh. -e(t) veshje e sipërme, zakonisht prej leshi të dhisë e pa mëngë, që mbulon kokën e supet; kapuç i madh i barinjve.

nallane:

nallán/e -ia f. kryes. sh. -e(t) heqla druri.

afgane:

afgán,-e, -ja f. sh. -e(t).

kubane:

kubán,-e, -ia f. sh. -e(t).

çobane:

çobán/e,-ia f. sh. -e(t); -éshë, -ésha f. sh. -ésha(t); -kë, -ka f. sh. -ka(t).