Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës alarmues
alarmues:

alarmúes,-e mb., edhe si em., që të alarmon; që ngjall alarm: tip alarmues.

Të ngjashme:
tharmues:

tharmues,-i m. sh. -i(t) spec. tharmëtues.

alarmuar:

alarmúar (i, e) mb. shumë i shqetësuar.

acarues:

acarúes,-e mb. që të acaron: zhurmë acaruese.

lakmues:

lakmúes,-e mb., edhe si em., lakmitar: me shikim lakmues; lakmuese e madhe.

largues:

largúes,-e mb. libr. 1. që rrit dallimin në tipare të një dukurie, që largon; kund. afrues: zhvillim largues. 2. që përpiqet të largohet a të ndërpresë marrëdhëniet e afërta me dikë; kund. afrues: qëndrim (vështrim) largues.