Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës alarmoj
alarmoj:

alarm/ój kal., -óva, -úar e shqetësoj shumë dikë, i prish gjakun për diçka: alarmoi gjithë klasën.

Të ngjashme:
larmoj:

larm/ój kal., -óva, -úar 1. laroj: e larmoi veshjen. 2. e bëj të larmishme diçka: e larmojnë punën. / pës. larmóhem.

plazmoj:

plazm/ój kal., -óva, -úar libr. ngjiz2,3: plazmoj një bust me deltinë.

sharmoj:

sharm/ój kal., -ova, -uar kij; tëharr: i sharmoi hardhitë. / pës. sharmóhet v. III.

tharmoj:

tharm/ój kal., -óva, -úar tharmëtoj.

alarmim:

alarmím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve: alarmime të kota.