Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës alabaster
alabastër:

alabást/ër,-ri m. lloj gjipsi shumë i bardhë; shkëmb gëlqeror i verdhemë: vazo alabastri.