Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akumulator
akumulator:

akumulatór,-i m. sh. -ë(t) fiz. aparat me pllakëza plumbi të zhytura në acid sulfurik, që grumbullon e ruan energji elektrike.