Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës akullthyes
akullthyes:

akullthýes,-e mb. që është ndërtuar për të çarë akujt në dete (për anije);

Të ngjashme:
akullthyese:

akullthýes,-e, -ja f. sh. -e(t) anije akullthyese.