Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akullsirë
akullsirë:

akullsír/ë,-a f. sh. -a(t) 1. vend me ngrica; akullishtë. 2. akullsi.

Sinonime / Të përafërta:
akullishtë
akullsi
Të ngjashme:
akullirë:

akullír/ë,-a f. sh. -a(t) akullimë.

akullsi:

akullsí,-a f., edhe fig., libr. të qenët shumë i ftohtë, ftohtësi e madhe.

akullimë:

akullím/ë,-a f. sh. -a(t) të ftohtë i madh, acar.