Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akullsi
akullsi:

akullsí,-a f., edhe fig., libr. të qenët shumë i ftohtë, ftohtësi e madhe.

Të ngjashme:
akullaç:

akulláç,-i m. sh. -ë(t) rrasë akulli.

akulloj:

akull/ój kal., -óva, -úar 1. e ngrij; e ftoh shumë: ma akulloi trupin; / jokal. v. III ngrin: akulluan pellgjet. 2. kryes. v. III fig. e bëj t’i ngrijë zemra: më akulloi krejt. 3. e pastroj shumë mirë: e akulloi shtëpinë.

akullor:

akullór,-e mb. i akullt: shtresa akullore.

akullsirë:

akullsír/ë,-a f. sh. -a(t) 1. vend me ngrica; akullishtë. 2. akullsi.

akullim:

akullím,-i m. veprimi sipas foljeve.