Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akullor
akullor:

akullór,-e mb. i akullt: shtresa akullore.

Të ngjashme:
akulloj:

akull/ój kal., -óva, -úar 1. e ngrij; e ftoh shumë: ma akulloi trupin; / jokal. v. III ngrin: akulluan pellgjet. 2. kryes. v. III fig. e bëj t’i ngrijë zemra: më akulloi krejt. 3. e pastroj shumë mirë: e akulloi shtëpinë.

amullor:

amullór,-e mb. i amullt.

akullore:

akullór,-e, -ja f. sh. -e(t) ëmbëlsirë e ngrirë, me qumësht, lëng frutash etj.: ha akullore.

agullon:

agull/ón pavet., -ói, -úar agon; mugëton.

akullaç:

akulláç,-i m. sh. -ë(t) rrasë akulli.